Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Darkmemory/13.rész - ROBBAN!!!!

 

Felvettük azokat a gusztustalan köpenyeket,és lementünk az iskola előtti bejáróhoz. Nem sokkal később egy fekete autó hajtott be az iskola parkolójához,és megállt a kapu előtt. Négy köpenyes férfialak,és két,szintén ugyanolyan sötét köpenyt viselő női alak szállt ki. Az igazgatónő felszegett fejjel ment ki a Lények elé. Üdvözölték egymást,majd bementek a tárgyalóba. Az igazgatónő felszólított két őrt,hogy álljanak a tárgyaló ajtaja előtt,és ne engedjenek be senkit. Itt az idő. Én,Rose,és Rick elindultunk az irodák mellett,át a dohányzó szobán,be a fénymásolókhoz. Ott felnyitottuk a földön lévő akna ajtót,és lemásztunk a létrán. Mint kiderült,nem csak étel-liften lehet lemenni. 

Egy ideig mentünk,majd megálltunk.

 - Megérkeztünk azt hiszem... - mondtam,miközben a térképről próbáltam leolvasni,hogy most kb hol is vagyunk.

 - Akkor felnézek! - mondta Rick.

 - Nem! Ígyis elég,hogy idáig jöttél! Fordulj vissza,és ne gyere ide többet! Én és Rose végigcsináljuk.

 - Nem hagyhatom,hogy veszélybe sodord magad,vagy Rose-t...

 - Rick,kérlek,ne nehezítsd meg a dolgom - dünnyögtem,miközben próbáltam új elemet keresni a zseblámpámba, ami már pislákolt,mert merült.

 - Én nem nehezítek meg semmit,én csak nem akarom,hogy bajod essen! Ha bármi történne veled...én azt nem élnám túl.

 - Én sem élném túl,ha veled bármi történne! Nagyon szeretlek Rick,éppen ezért kérlek,könyörgöm,fordulj vissza!

 - Nem.

 - Rick,fordulj vissza! ez PARANCS!

 - Én vagyok a férfi,én vezetem az akciót! Nem fordulok vissza! 

 - Ha te nem fordulsz vissza,akkor én,de annak nem lesz jó vége!
 

 - HAGYJÁTOK MÁR ABBA! - szakított minket félbe Rose. - Ennek az értelmetlen vitának véget kell vetni! Ha egyikőtök se fordul vissza,akkor majd én! - mondta Rose,és már fordult is. Mielőtt bármit mondhattam volna, ő eltűnt az alagút sötétségében.

 

  

Rick rámnézett. Meg akart ölelni,de eltoltam magamtól. 

 - Öhm,öhm...légyszives,tarts nekem bakot...

Rick bólintott,és leguggolt. Ráléptem a kezére,a vállába kapaszkodtam. Mikor megtaláltam az egyensúlyt, Rick felállt. Arrébb toltam egy kicsit a követ,ami a fejem fölött volt. Mindent tisztán hallhattunk a tárgyalásból:

 "Tehát asszonyom,ezt értsük úgy,hogy maga nem kíván fizetni?"
  " Ezt vegyék úgy,ahogy akarják,de tőlem maguk semmit nem kapnak kézhez...már ha van kezük."
  " Természetesen van csápunk,ha már kezünk nincsen,de ez mellékes. Ha maga nem fizet,akkor sajnos hadi ügyekhez kell folyamodnunk. Msr. Bats,maga évtizedekig használta fel az örök fiatalságot nyújtó szérumunkat,amit mi cserébe adtunk,és az utolsó adagnak még nem adta meg az árát. Nekünk drága dolog előállítani ezt a szérumot,tehát vagy fizet,vagy csúnya büntetést kap. Halálos büntetést. De nem csak maga,hanem ez az egész bolygó!"

   " Ezt most vegyem fenyegetésnek???"

   " Igen,ezt vehetje annak is..."

    " Márpedig én nem fizetek."

    " Rendben van. Hát,akkor mi távozunk"

Ez a beszélgetés zajlott le. A lények kifelé vették az irányt. A lehető leggyorsabban futottunk Denyvel,hogy beérjük őket még a kocsiba szállás előtt. Sikerült kifelé menet Rose-t is magunkkal rántani,ő is futott ki velünk a kocsihoz.. Egy nagy bokor mögött bújtunk el.

 - Elhelyezted a vírust az épületben? - kérdezte a beszálló férfi alak.

 - Természetesen. - mondta a női alak.

 - Akkor robbantsuk fel az egész házat...

Nagyon megijedtünk,az igazgatónő és az őrök még bent voltak,figyelmeztetnem kellett őket. Elkezdtem rohanni vissza az iskolába amilyen gyorsan tudtam.

 - JANE!!! NE!!!! -ordított Rick,majd utánam rohant. Nagyon gyorsan futott,és be is ért. Rám vetette magát,éppen sikerült a földre tepernie a robbanás előtt. 

A robbanás nagyon nagy volt. Kétszeres,mivel a vírusos bomba  robbanásának hatására a mi bombánk is azonnal robbant,annak ellenére,hogy "időzített" volt. Az igazgatónő,az iskolatitkár,és száz meg száz őr bent maradt. Én túléltem. De bárcsak én is ott martadtam volna...

 

 

 

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Február / 2020 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 48349
Hónap: 785
Nap: 26